5 Tips voor een goede CV!

Tips voor het maken van een goede cv!

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je in die paar minuten opvalt. Wij geven vijf tips!
  1. Zorg voor een goede opmaak! Een rommelig CV is niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook niet zo snel gescand worden. Rare inspringen en krullerige lettertypes leiden alleen maar af. Houd het simpel, overzichtelijk en zorg voor een net lettertype zoals Arial, Tahoma of Verdana.
  2. Plaats een foto. Van jezelf natuurlijk. Geen feestfoto of vakantiekiekje. Ook geen foto waar je jezelf uitgeknipt hebt en er nog een schouder te zien is van iemand anders. Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is, is beter. Denk er wel aan dat de foto laat zien wie je bent. Een pasfoto voor je rijbewijs waarbij je niet mag lachen, terwijl je eigenlijk een heel vrolijk iemand bent, is niet handig.
  3. Zeg direct wie je bent. Je kunt bovenaan je CV een kort profiel plaatsen van jezelf. In een paar regels leg je uit wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat valt lekker op! Je kunt er ook voor kiezen om je profiel onderaan je CV te plaatsen, zodat je niet snel vergeten wordt.
  4. Houd het bij relevante informatie. Zet je meest recente opleidingen en werkervaring altijd bovenaan. Probeer een beknopte omschrijving te geven van het werk dat je binnen een functie hebt gedaan. Houd het wel relevant. Voor iemand van 20 kan een bijbaan of zomerbaantje nog handig zijn om te vermelden, als je 30 of 40 bent moet je laten zien wat je verder gedaan hebt.
  5. Gebruik beeldmateriaal. Je CV moet geen kunstwerk worden, of een presentatie. Gebruik maximaal 2 A4-tjes! Het is wel leuk om met beeldmateriaal weer te geven wat je hobby’s of kwaliteiten zijn. Houd je van zeilen en schaken? Zet dan twee kleine foto’s van een zeiljacht en een schaakbord onder het kopjePersoonlijke interesses. Of ben je goed in mensen coachen en resultaten behalen? Zoek daar dan een leuke afbeelding bij en zet die onder Competenties. Is weer net even anders.