Je eerste baan? 3 dingen wat je niet moet doen

 

Je eerste baan? Dan zijn er een aantal dingen wat je vooral niet moet doen.
De eerste weken of maanden zijn de basis van je succes in een organisatie.

Voorkom de volgende fouten:

1. Niet om hulp vragen

In je nieuwe baan wil ja natuurlijk alles onder controle hebben. Je wilt uiteraard niet dat je collega’s denken dat het een foutje was om jou in die positie te zetten. Maar de grootste fout die je kunt maken is niet om hulp te vragen. Zoek uit wat er precies van je verwacht wordt en stel vragen aan de mensen om je heen. Ook je baas zal het waarderen, je laat daarmee zien dat je gedreven en betrokken bent.

2.  Denken dat je onder aan de ladder staat

Het leuke van je nieuwe baan is dat jij er de controle over hebt. Wat veel jonge en nieuwe werknemers vergeten, is dat je, in welke positie dan ook, iets te zeggen hebt in het bedrijf. Je maakt deel uit van een team, je hoort er bij en je mag je stem laten horen, ook als je collega’s veel ouder en meer ervaren zijn. Kijk naar manieren om bij te dragen, het zal gewaardeerd worden.

3. Vermijden van sociale activiteiten

Komt er een team-uitje aan, of wordt er op vrijdag geborreld? Zorg dat je erbij bent. Het is belangrijk dat je een goede relatie opbouwt met je collega’s. Je hoeft geen allerbeste vrienden met ze te worden en het is prima om werk en priv√© te scheiden, maar als het bedrijf sociale activiteiten organiseert, wees dan van de partij. Het komt je werk ten goede en ook als je niet zo sociaal bent ingesteld: zie het als onderdeel van je werk.

Beginnen in je eerste baan is altijd spannend. De eerste weken of maanden zijn de basis van je succes, dus vraag om hulp als je dat nodig hebt en stel je open voor je nieuwe collega’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron : Daily muse