Ben ik wel flexibel op de werkvloer?

Flexibiliteit

Je ziet een leuke vacature die je aanspreekt en een van de eerste dingen die naar voren komt is flexibiliteit. Organisaties vragen steeds meer flexibiliteit maar waar ligt de grens?

Als je graag een nieuwe baan wilt of ergens aan de slag gaat is een van de dingen die van je verwacht wordt dat je je flexibel kunt opstellen maar hoe kun je dat waarmaken als je een druk gezinsleven hebt of als je ook graag tijd wilt besteden aan je hobby’s en van regelmaat houdt?

Om al deze vragen te beantwoorden zul je moeten starten bij het begin en dat is communicatie. Waarbij de ene werkgever genoegen neemt met het wisselen van uren en diensten is het bij de andere al genoeg dat je verschillende taken kunt en wilt uitvoeren. Flexibiliteit is dus nogal een ruim begrip.

Ga voor jezelf na wat haalbaar is en toon hierbij begrip voor datgene wat er van je verlangd wordt. Geef duidelijke grenzen aan voordat je van start gaat met je nieuwe baan of tijdens je sollicitatiegesprek zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan over wat je verwacht en wat je kunt bieden. Zorg ervoor dat geven en nemen in balans is, zo houdt je je werkplezier optimaal.

Je kunt door het vooraf te bespreken altijd terug komen op de destijds gemaakte afspraken dit geeft je rust als werknemer. Ontwikkel je kwaliteiten en zorg door de juiste manier van communiceren en een duidelijke visie op jouw flexibiliteit je kansen op de arbeidsmarkt!